DESIGN INTERIOR UNICAT MARCA ARTBIENT

Bun venit în atelierul nostru virtual!  In următoarele rânduri vei afla cu lux de amănunte ce îți putem oferi și de ce suntem alegerea potrivită pentru tine dacă vrei ceva unic, frumos și durabil.

Călătoria noastră a început cu niște elemente de pe care le-am creat BAZĂ, cum ar fi vitraliile. Studiind piața din România am observat o nevoie pregnantă de MAI MULT în ceea ce privește design-ul interior.

Am început să experimentăm tehnici decorative unice sau care nu erau folosite în țară și am descoperit că putem face, chiar și cu materiale simple, lucruri de calitate și frumoase. Totul cu costuri corecte. Chiar și banala piatră de râu, poate fi combinată cu sticlă și cu alte materiale, la final toate fiind învăluite într-o rășină epoxidică. Rezultatul? Ceva deosebit, care cu greu poate fi descris în cuvinte… Admirăm frumosul, avem creativitate și descoperim lună de lună tot mai multe moduri noi prin care să creăm lucruri deosebite, care ne permit să-ți oferim suficiente opțiuni din care poți alege.

Îți punem la dispoziție soluții de design interior personalizate și de actualitate (la modă) pentru multe tipuri de locații, cum ar fi spații publice, instituții private, case, magazine, etc…

Fie că e vorba de un design clasic, modern, minimalist, vintage sau provincial, noi putem realiza pentru tine un rezultat final personalizat pe nevoile și gusturile tale.

Când ne strângem mâna la finalul proiectului, pe lângă zâmbetul de pe fața ta, ne propunem să lăsăm în urma noastră un design durabil, funcțional, frumos și care să fie parte din caracterul tău, îmbogățit cu experiența și dăruirea noastră.

Multitudinea de detalii te va face să te îndrăgostești tot mai mult zi de zi de creațiile noastre și să simți că îți plac atât de mult, încât parcă aproape fac parte din tine.

DE CE DESIGN-URILE CREATE DE NOI SUNT DIFERITE

Analizăm constant trendurile și le personalizăm. Astfel, facem design-uri care sunt la modă, chiar dacă sunt unice, iar acest lucru e greu de realizat.  Putem crea segmente atipice din sticlă lucrată manual, sticlă vopsită și alte elemente unice care ies din mâinile noastre după ore de planificare, muncă și retușuri atente. Design-ul unic făcut corect mărește valoarea unui imobil cu trecerea timpului, deci e o INVESTIȚIE, nu o cheltuială și în plus rezistă mulți ani.

Când lucrurile nu ne ies bine din prima în atelier, vedem eșecurile ca pe niște oportunități pentru a progresa și a crea elemente unicate, cum nu găsești nicăieri în lume.

PAȘII ESENȚIALI: DE LA CREAȚIE LA DESIGN UNIC

Urmăm un proces simplu, dar eficient, care ne permite să aflăm cu exactitate ceea ce vrei să facem, ceea ce se poate crea în spațiul pe care îl avem la dispoziție și ceea ce nu e realist, practic sau sigur.

1. CONSULTANȚĂ

Aceasta e o etapă importantă, chiar dacă decizi să-ți faci design-ul singur, deoarece atunci când nu ești documentat timpul de cercetare și de muncă se dubleză și riști să pierzi multă energie sau să-ți cheltui banii repede  Cu ajutorul unor întrebări de explorare îți aflăm nevoile, așteptările și preferințele. Consultanța te face să înțelegi dacă ai nevoie cu adevărat de ceea ce-ți dorești și dacă lucrurile pe care ți le imaginezi pot fi aplicate cu succes în spațiul ales de tine.

Îți dezvăluim și opțiuni de design interior care poate nici nu știai că există, iar astfel vei avea o multitudine de lucruri din care poți alege și pentru fiecare îți vom prezenta atât plusurile, cât și minusurile.

În funcție de materialele disponibile, putem să îți spunem dacă preconizăm probleme viitoare la instalațiile de gaz, electricitate și apă, iar dacă ai deja mobilier îți putem zice dacă acesta poate fi recondiționat sau refolosit sub o altă formă. Vrei să achiziționezi un imobil cu design-ul interior gata făcut?

În cazul acesta, noi îți putem spune dacă merită să proprietatea sau nu. Această analiză ne va ajuta să știm și dacă valoarea investiției poate crește în timp sau nu.

Ședința se va încheia cu un rezumat în care îți vom recomanda elemente de design interior funcționale din punct de vedere tehnic, frumoase din punct de vedere estetic și inovative, dacă vrei să testezi lucruri noi.

2. EXPLORAREA VIZUALĂ A POSIBILITĂȚILOR

Îți prezentăm imagini cu diferite stiluri de design interior, pentru a înțelege elementele pe care intenționăm să le integrăm în conceptul pe care îl vom crea și pentru știi ce se poate realiza.

3. STABILIREA STILULUI GENERAL AL AMBIENTULUI

Orice locuință, indiferent de vechimea sa, ar trebui să aibă un “fir roșu” care unește toate elementele estetice și funcționale și fac ca design-ul să fie congruent, fluid și frumos. Împreună alegem strategic acel element comun specific locuinței tale și îl lăsăm să ne ghideze procesul de creație.

4. CONCEPEREA PLANULUI DE ILUMINAT

Regulă de AUR în design-ul interior: lumina artificială trebuie mereu să conlucreze cu lumina naturală! În crearea de design interior căutăm constant un echilibru între funcționalitate, longevitate și frumusețe.
Dacă lumina nu e plasată corect într-un spațiu, oamenii pot obosi repede, își pot pierde concentrarea și performanța cognitivă, sau, mai rău, pot avea probleme de vedere ori afecțiuni care afectează corpul în mod negativ. De aceea, concepem cu grijă un plan adaptat pentru fiecare încăpere în parte și stabilim unde e cel mai înțelept, practic și estetic să plasăm corpurile de iluminat.

5. ALEGEREA COMPOZIȚIEI CROMATICE IDEALE

În această etapă ne apropiem tot mai mult de o variantă palpabilă a proiectului, deoarece stabilim împreună compoziția cromatică ambientală și selectăm nuanțele materialelor pe care le vom folosi.
Tot aici dezbatem orice fel de detaliu mic, mediu sau mare, care va fi integrat în proiect. Îți răspundem la nelămuriri și îți ascultăm cu atenție sugestiile, ideile și nevoile.

6. PROIECTAREA SAU ALEGEREA MOBILIERULUI

Ergonomia e știința care studiază spațiul raportat la corpul uman și ajută la dezvoltarea și crearea obiectelor de mobilier și la optimizarea confortului într-un spațiu.  Cu ajutorul ei creăm sau să alegem mobilierul în așa fel încât să te poți deplasa cu ușurință în interiorul locuinței și simultan se va forma o unitate de elemente frumoase. Respectăm cu strictețe normele estetico-ergonomice atunci când proiectăm sau alegem mobilierul pentru bucătărie ori pentru alte încăperi.  De exemplu, dacă faci de mâncare, ne vom gândi cum să plasăm mobila de bucătărie în așa fel încât să te poți mișca în voie, fără să te lovești de ceva și fără să-ți fie inconfortabil să te deplasezi sau să lucrezi, chiar dacă spațiul e strâns.

7. CREAREA CONCEPTULUI COMPOZIȚIONAL

Combinațiile dintre diferite tipuri de materiale se numesc “concept compozițional”. Putem contopi marmură cu lemn, piatră cu metal ori alte lucruri.  Putem și să introducem diferite elemente decorative unice în rășini epoxidice. Astfel, rezultatul e o podea unică, durabilă, iar costurile de creație sunt relativ reduse.  Conceptul compozițional poate să-ți “îmbrace” pardoselile și pereții cu piatră naturală, ceramică, parchet, sticlă și alte materiale.  De asemenea, băile pot fi învăluite de mobilier, instalații sanitare, pereți placați cu gresie, mozaic, sticlă, oglinzi sau alte materiale funcționale ori decorative.

8. SCHIȚAREA ȘI COLORAREA CONCEPTULUI PRELIMINAR

Creăm manual schițe realiste în creion și acuarelă pentru a da viață conceptului de design interior și pentru a integra în desene preferințele pe care le-am discutat la etapele anterioare. Astfel îți va fi mult mai ușor să înțelegi cum va arăta și dacă îți plac ideile discutate, înainte de a investi timp, bani și energie în design-ul propriu-zis. În funcție de concluzia pe care o tragi, decidem de comun acord direcția în care va avansa proiectul. Colegii noștri vor argumenta toate elementele din schiță, deoarece ele sunt alese conștient și strategic, în funcție de lumina naturală disponibilă în imobilul tău, de culori, de poziționare și alte aspecte esențiale.  Dacă e nevoie poți cere modificări, care vor fi integrate în niște schițe noi.

9. PREZENTAREA FOTO REALISTĂ A PROIECTULUI

Aici transpunem în format digital conceptul de design interior și poți să vezi totul ca și cum proiectul ar fi gata și implementat în locuința ta. Astfel vei avea o imagine foarte clară despre cum va arăta rezultatul final.

10. CREAREA PLANȘELOR TEHNICE

Acestea sunt niște reprezentări foarte utile care ne arată cum se vede design-ul de sus.

Ne asigurăm că totul e poziționat corect și că există atât planșe cu cote tehnice generale, cât și cote ale elementelor decorative (pardoseli, tavane false etc…).

Mai concret, alegem dimensiunile elementelor cu o strictețe milimetrică, iar ele ne permit să creăm o armonie între frumos și funcțional.

11. ALEGEREA MATERIALELOR PREMIUM

Experiența ne-a învățat că NU tot ce e scump sau frumos la exterior e și de calitate. Te consiliem cu răbdare și îți spunem trucuri și secrete care te ajută să alegi materiale bune. Astfel economisești bani, timp + energie și eviți stresul și dezamăgirea pe care le trăiesc cei care din păcate nu știu cum arată și cum se comportă materialele durabile și robuste.

Îți spunem în ce e util să investești bani și în ce nu, deoarece unele spații sau elemente pot fi reîmprospătate/recondiționate, fără a fi nevoie să înlocuiești ceva.

Astfel durata de viață a elementelor crește, iar costurile scad considerabil. Fie că e vorba de alegerea perdelelor, a draperiilor, a covoarelor, a tapetului ori a altor materiale sau elemente, noi te ajutăm să iei cea mai bună decizie.

12. CONECTAREA CU FURNIZORII POTRIVIȚI

Avem o listă de oameni și firme pentru care garantăm cu încredere. Aceștia îți pot pune la dispoziție materiale premium, de înaltă calitate, care vor rezista cu succes trecerii timpului, dacă sunt întreținute. Ocazional îți vom putea oferi cu drag chiar și discount-uri la unele materiale sau elemente.

DE CE MERITĂ SĂ LUCREZI CU NOI


Oferim rezultate finale deosebite, cu un buget corect, iar pentru fiecare lucrare primești o garanție care poate ajunge până la 50 de ani. Mai mult, îți oferim un certificat de autenticitate, care face evaluarea imobilului tău mult mai ușoară, în caz că vrei să-l vinzi.

Pe toată durata proiectului vei avea parte de o comunicare clară și transparentă. Îți spunem într-un mod direct, cu argumente pro și contra, ce decizii recomandăm să iei pentru a-ți atinge obiectivele și pentru a-ți transpune ideile în realitate.

Pe lângă o abundență de creativitate cu care suntem înzestrați, știm și cum să folosim la maxim materiale banale pentru a crea rezultate deosebite.

De exemplu, o țeavă de fier obișnuită poate fi transformată într-o structură robustă, care nu ruginește. Astfel, rezultatul final va fi unul premium, chiar dacă „startul” a fost dat de un element banal.

În culise galavanizăm, grunduim, parinăm și șlefuim materia primă, pentru a ne asigura că tu primești ce e mai bun.

Lucrăm și cu sticlă, piatră, mai multe tipuri de gresie, lemn masiv și alte materiale care “ne cheamă” atunci când creăm conceptele de design interior.


Știai că?

Balustrada e cel mai important element dintr-o casă. Dacă nu e concepută și implementată eficient, tot design-ul interior poate fi un EȘEC.

Calitatea materialelor e dată ȘI de procedurile prin care au fost prelucrate. Pe noi materialele mediocre, chiar dacă arată bine la exterior, nu ne păcălesc. De exemplu, dacă gresia se umezește și nu respinge apa, ea este de slabă calitate.

Call Now Button